fbpx

SEO ehk Search Engine Optimization – kodulehe parim sõber!

SEO

Kui oled oma ettevõtet guugeldades avastanud, et firma veebileht ei tule tulemustes esile või leiad õige lingi alles vastuste kolmekümnendalt leheküljelt, siis on koduleht arvatavasti korralikult optimeerimata. Siinkohal tuleb appi SEO, mis aitab erinevate protsessidega otsingumootorites nähtav olla. 

Mis on SEO?

SEO on lühend väljendist Search Engine Optimization, mis tähendab lehe optimiseerimist otsingumootori jaoks. Seega tagab SEO sinu veebilehe leitavuse erinevates otsingumootorites nagu näiteks Google ja aitab seeläbi suurendada ka kodulehe külastatavust. 

Kui soovid, et sinu lehele satuksid potentsiaalsed kliendid, tuleb koduleht optimeerida fraasidele, mida ettevõtte teenust või toodet soovivad kliendid otsingumootorites otsivad. Nii on vaja enamasti olemasolevat sisu ümber kirjutada ning ümber struktureerida. Ühte märksõna ei tasu kindlasti liialt kasutada, pigem võiks välja valitud fraasidele vastata üks alamleht. Esimesena peaks jälgima, et märksõna oleks välja toodud nii alamlehe URLis, lehe ja sisu pealkirjades ning sisus endas. 

Samas ei lõppe optimeerimine vaid tekstide loomise ja kohandamisega. Otsingumootor soovib igale otsingu sõnale pakkuda kõige paremat tulemust. Sinu positsioon otsingutulemustes on kõrgem, kui suudad pakkuda konkurentidest paremat sisu ja ka kasutajasõbralikkust, mis paneb külastajad sinu lehtedel kauem viibima. Selleks peab olema tagatud ka turvaline ühendus, kiire laadimine ning hea vaadeldavus erinevates seadmes (arvutid, telefonid).

Miks on oluline SEO seadistada?

SEO on otseselt seotud sinu ettevõtte kasumlikkusega. Internetiotsingu tulemustes peitu jäämisel on enam-vähem sarnane olukord poega, kus avamisaegadel uksed lukus, sest mõlemal juhul ollakse külastajatest ilma. Suurema veebiliikluseta jäävad ära ka mitmed potentsiaalsed ostud.

Isegi kui igapäevaselt tegeletakse müügitööga näost näkku, tasub praegusel ajal valmis olla, et tulevikus tuleb tehingud hoopis interneti teel teha ning sel juhul aitab optimiseerituf koduleht konkurentsist ees püsida!

Appi tõttab Kirjukoer!

Optimiseerimisest leiab internetis palju materjale, mille abil oma kodulehe leitavust parandada, kuid sel juhul võib üksinda põlve otsas mudimine väga ajakulukas olla ega pruugi soovitud tulemusi anda.

Kirjukoera sotsiaalmeedia agentuur pakub koostöös partneritega nii SEO-spetsialisti kui ka AdWordsi kampaaniaid, et saaksid oma kodulehe nähtavust ja müüki suurendada. Võta ühendust!