fbpx

Kas teha turundust ise või tasuks seda sisse osta?

Väikeettevõtte juhtimine tähendab tänapäeval tegutsemist ajastul, kus pole kunagi olnud rohkem võimalusi, valikuid ja väljakutseid. Väikeettevõtete omanikel on turundustehnoloogiate ja -strateegiate osas piiramatu valik, mida kasutada. Väikeettevõtete omanike jaoks on defitsiidis kaks asja: aeg ja raha. Sellest tulenevalt küsitakse endalt sageli: “Kas peaksin oma ettevõttele turundust ise tegema või ostma teenust turundusagentuurilt?”

Turunduse olulisus

Levinud on arusaam, et turundust ise tehes on see odavam. Reaalsus on see, et väikeettevõtja omanikuna lükatakse pealtnäha ebaolulisena tunduvad ülesanded ja tegemised oma tööde nimekirjast välja. Tihtipeale  kuuluvad sinna hulka ka ettevõtte toodete/teenuste turundamine, kuna ei mõisteta turunduse tõelist väge, millega on võimalik teenida ettevõttele ja omanikele oodatud tulu. Iga ettevõte vajab turundust ja selle kindlat planeerimist. Pole tähtis, mida ettevõte müüb ja kellele müüakse, turundus aitab kasvatada oma kaubamärgi tuntust ja suurendada kasumit.

Ettevõtete omanikud, kes peaksid kaaluma turundusagentuuri palkamist:

– Ettevõtte juhtimise kõrvalt ei jää aega tegeleda selle turundusega.

– Ei ole turunduse vallas asjatundja ega spetsialist.

– Ei ole soovi ega huvi tegeleda ettevõtte turundamisega.

– Soov müüa rohkem ettevõtte teenuseid/tooteid.

– Soov tõsta bränditeadlikkust.

– Soov tõsta kliendilojaalsust.

Miks on mõistlik turundusagentuuri palgata?

– Agentuur aitab välja töötada ettevõtte jaoks sobiliku turundusstrateegia.

– Tegeleb pidevalt ning järjekindlalt ettevõtte turundamisega, mistõttu ettevõte on kogu aeg pildis.

– Oma ala eksperdid, kes aitavad ettevõtet nõuga ja jõuga.

– Agentuuris ollakse kursis turunduse viimaste trendidega ning teatakse, kuidas ettevõtte müüki/bränditeadlikkust/kliendilojaalsust tõsta.

– Agentuur on kindel investeering, mis annab pikaajalisi tulemusi.

– Ettevõtte omanikul on rohkem aega keskenduda ettevõtte juhtimisele, teadmisega, et tema ettevõtte turundamisega tegeletakse. 

Igal kingsepal on mõistlik jääda oma liistude juurde ja mitte püüda kõike ise teha. Oma ettevõtet ise turundades, ei ole inimestel aga tihti aega ega kogemust, et seda läbimõeldult teha. Siinkohal saame meie appi tulla. Kõrvaltvaatajana on Kirjukoeral palju kergem ära tabada, mis klient sinust sotsiaalmeedias kuulda ja näha tahaks, samas kui meie professionaalne pagas lubab meil seda hõlpsalt strateegia loomisel rakendada ning haukuda sisu, mis sinu tarbijatele korda läheb. Edukama turundusstrateegia jaoks kirjuta meile!